Naslovnica Savjeti KAKO SPASITI PRESOLJENO JELO? Trikovi koje su koristile naše bake, ali i...

KAKO SPASITI PRESOLJENO JELO? Trikovi koje su koristile naše bake, ali i vrhunski šefovi

2361
0

Sol

Dogodilo vam se da ste presolili jelo? Ne očajavajte, situacija se može spasiti ukoliko upotrijebite neki od trikova koje su od davnina koristile naše bake, ali i vrhunski šefovi. Što ćete konkretno napraviti, ovisi o tome koje jelo pripremate.

Želite spasiti presoljenu juhu?
Vaše nepce gori od previše soli i povrtnoj juhi? Ne očajavajte. Kako biste je spasili, zamastite je! To nije najmanje kalorično, ali je najukusnije spasilačko rješenje.
Dodajte juhi nekoliko žlica vrhnja za kuhanje, nekoliko žlica punomasnog mlijeka ili čak kremastog sira ricotte, ako imate. Masnoća ublažava slanost.
Ako nemat pri ruci odgovarajuće masnoće, možete dodati čak manju količinu šećera kako biste uravnotežili okuse.

Želite spasiti presoljeni umak (saft)?
Vaše jelo koje se dugo i polagano kuhalo na koncu je ostalo preslano! Spasite situaciju tako da prije kraja kuhanja ubacite na dno posude ploške svježeg krumpira. Pustite da krumpir apsorbira sol sve dok ne postane proziran, a onda krumpir povadite (da ukućani ne vide!) i jelo će biti puno manje slano.

Želite spasiti presoljenu tjesteninu, rižu ili povrće kuhano na pari?
Da biste spasili presoljenu tjesteninu, rižu ili povrće kuhano na pari dovoljno je da dobro isperete. Koristite kipuću vodu kako se jelo ne bi ohladilo i dodajte u vodu malo kiseline – nekoliko kapi limunovog soka, kako bi se lakše izbalansirala pretjerana slanost.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here