Naslovnica Torte CHEESECAKE S JAGODMA: Savršen spoj omiljenih okusa

CHEESECAKE S JAGODMA: Savršen spoj omiljenih okusa

3209
0

CHEESECAKE S JAGODMA: Savršen spoj omiljenih okusa

Ako volite slastice s jagodama, ovu finu tortu svakako isprobajte. Priprema se zaista jednostavno, nema baš nikakve šanse da ne uspije, a okus joj je očaravajući.

Sastojci:

  ▪ 180 g keksa speculaas
  ▪ 4 jaja
  ▪ 150 g šećera
  ▪ 50 g maslaca
  ▪ 1 vrećica vanilin šećera
  ▪ 300 g vrhnja za šlag
  ▪ 300 g svježeg sira
  ▪ 3O0 gr kremastog sira (npr. Philadelphia)
  ▪ 50 g škrobnog brašna
  ▪ 300 g jagoda
  ▪ voćni preljev (po želji)

Priprema:

1. Rastopite maslac i u njega dodajte izmrvljene kekse speculaas. Najbolje je da ih stavite u vrećicu i onda pređete preko njih valjkom za tijesto. Dobro sjedinite izmrvljene kekse i maslac i tu smjesu utisnite u kalup za pečenje kojeg ste prethodno premazali maslace i dno prekrili papirom za pečenje. Poravnajte kekse na dnu kalupa i ostaviti u hladnjak da se odmori jedno 30-ak minuta.

2. Istucite jaja i šećer da dobijete kremoznu smjesu. U nju dodajte vanilin šećer, kremasti sir (Philadephiu), vrhnje, škrobno brašno i svježi sir. Dobro izmiješajte i rasporedite smjesu preko podloge od keksa i maslaca i stavite peći na temperaturu 175°C otprilike 1 h. Ako po površini počne poprimati tamnu boji, prekrijte alu folijom.

3. Pustite da se kolač potpuno ohladi u kalupu (idealno bi bilo da ostane u kalupu preko noći prije vađenja). Dekorirajte jagodama i po želji prelijte voćnim preljevom.

Recept: Verica Lukić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here